Uspon na Dinaru

Datum objave: 03. 8. 2018.

Uspon na Dinaru


Datum održavanja:
9. rujna 2018.
Mjesto održavanja: Knin
Organizator: Biciklisticki klub Adrion Oros

Info:
Zvonimir Ćuk, mob: 091 644 4334
Jurica Drlje, mob: 098 542 844
Marko Pehar, mob: 099 800 1328
Email: bkadrionoros@gmail.com

 Vrsta rekreativne utrke:
Rekreativni uspon ( XCT )
Dužina staze je 16.3 km i ista je za sve kategorije

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlade uzraste. Preporucena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mladi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti iskljucivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Rekreativne kategorije:
– Sport (UCI licencirani biciklisti u kategorijama Elite, U23, Juniori, Sport, Veterani A i B,  i ostali aktivni biciklisti)
– Rekreativci (UCI licencirani biciklisti u kategorijama Rekreativac, Mlađi juniori, Veterani C i D, i ostali rekreativni biciklisti)
– Žene (jedinstvena kategorija)

Start rekreativne utrke:
Planirani start utrke je u 11:00h
Vremensko ograničenje za završetak utrke je 3 sata!

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna predprijava na stranici: www.stoperica.live.
Predprijave i odjave su moguće do 24h prije početka utrke.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 09:00 – 10:30h na Trgu Ante Starčevića u Kninu uz startninu od 50,00 kuna.
Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće:
Majica utrke, okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, medicinska pomoć

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.

Suci rekreativne utrke: Kristijan Miletić, UCI ID: 10028444121, Bk Aks

Proglašenje pobjednika i rucak:
Nakon završetka rekreativne utrke rucak je organiziran kod planinarskog doma Brezovac od 14:00h, a proglašenje pobjednika od 15:00 sati.
Nagrade ce biti medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke, te nagrade za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja.
Za prva 3 plasirana u kategoriji Sport osigurane su bogate novčane nagrade, kao i za prve 3 plasirane u kategoriji Žene.
Za kategoriju Rekreativci osigurane su nagrade sponzora.

 Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu na 10-om km sa vodom.

 Opci uvjeti:
Vozaci startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela ucinjena od strane vozaca prema trecim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup nece biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati kod kupnje broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

 

Najbliža bolnica:
Opca i veteranska bolnica Hrvatski ponos ,Kralja Svetoslava Suronje 12, 22300 Knin, Telefon: 022/641-100, 022/641-111

Parking:
Parking za natjecatelje biti ce organiziran u centru grada u blizini trga Ante Starčevića.

Mapa staze:

Visinski profile staze

 

Opis staze:
Okupljanje svih sudionika je na glavnom gradskom trgu odakle kreće defile u pratnji policije u 10.40. Defile se vozi kroz grad i obilaznom cestom do mjesta Guge gdje skrećemo prema mjestu starta koji se nalazi na početku makadamskog puta. Prvih 10 km uspona je siroki makadamski uspon i nakon toga dolazimo do platoa na kojem se nalazi feed zona s vodom. Iza feed zone se vozi također širokim putem koji je tehnički malo zahtjevniji. Na 14-om km dolazimo na pravac nakon kojeg slijedi spust u dolinu i posljednji kilometar se vozi preko livade do cilja koji se nalazi ispred planinarskog doma na ulazu u šumu.