6. uspon na Dinaru

Datum objave: 16. 8. 2021.

REKREATIVNA MTB UTRKA
“6. USPON NA DINARU”
R A S P I S

Datum održavanja: 5. rujna 2021.
Mjesto održavanja: Knin
Organizator: Biciklisticki klub Adrion Oros

Info:
Marko Pehar, mob: 0998001328
Zvonimir Ćuk, mob: 0916444334
Email: bkadrionoros@gmail.com

Vrsta rekreativne utrke:
Rekreativni uspon (XCT)
Dužina staze za kategorije SPORT i E-BIKE je 19 km (1200 m visinske), a za kategorije REKREACIJA i ŽENE 16.3 km (900 m visinske).

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTBbiciklom. Staza nije primjerena za mlade uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika osuglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Mjere zaštite od COVID-19:
Prilikom on-line prijave bit će prikupljeni svi podaci od sudionika koji će se koristiti u slučaju epidemiološke potrebe.

Prilikom preuzimanja brojeva i majice potrebno je držanje distance i korištenje zaštitne maske. Dezinficijensi će biti osigurani i svaki sudionik mora dezinficirati ruke prije preuzimanja brojeva. Nošenje maske preporučamo i prije starta i nakon utrke/ulaska u cilj.

Molimo da si prije dolaska izmjerite temperaturu. Ukoliko je temperatura povišena ili osjećate neke druge poznate simptome COVID-19 (kašalj, bolovi u mišićima…), molimo Vas da se javite liječniku i epidemiologu.

Rekreativne kategorije:
– Sport (UCI licencirani biciklisti u kategorijama Elite, U23, Juniori, Sport, Veterani A i B,  i ostali aktivni biciklisti)
– Rekreativci (UCI licencirani biciklisti u kategorijama Rekreativac, Mlađi juniori, Veterani C i D, i ostali rekreativni biciklisti)
– Žene (jedinstvena kategorija)
– E-bike (jedinstvena kategorija)

Start rekreativne utrke:
Planirani start utrke je u 12:00h
Vremensko ograničenje za završetak utrke je 3 sata!

Prijave:
Za nastup na utrci je potrebna predprijava na stranici: www.stoperica.live.  Predprijave i odjave su moguće do 24h prije početka utrke.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 09:00 – 11:00h na Trgu Ante Starčevića u Kninu.
Kotizacija iznosi 50 kn.
Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće:
Majica utrke, bidon, okrepa vodom na stazi i cilju, ručak i piće na cilju, medicinska pomoć

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.

Suci rekreativne utrke:
Kristijan Miletić

Proglašenje pobjednika i ručak:

Nakon završetka rekreativne utrke ručak je organiziran kod planinarskog doma Brezovac od 14:00h, a proglašenje pobjednika od 15:00 sati.

Nagrade će biti medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije, pehar za ukupnog pobjednika rekreativne utrke u kategoriji SPORT, te nagrade za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja.

Za prva 3 plasirana u kategoriji Sport osigurane su bogate novčane nagrade, kao i za prve 3 plasirane u kategoriji Žene. Za kategoriju Rekreativci osigurane su nagrade sponzora.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu na 10-om km sa vodom.

Opći uvjeti:
Vozači startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati kod kupnje broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Najbliža bolnica:
Opća i veteranska bolnica Hrvatski ponos, Kralja Svetoslava Suronje 12, 22300 Knin
Telefon: 022/641-100, 022/641-111

Parking:
Parking za natjecatelje biti ce organiziran u centru grada u blizini trga Ante Starčevića.

Mapa staze za kategorije REKREACIJA i ŽENE:


Opis staze:
Okupljanje svih sudionika je na glavnom gradskom trgu odakle kreće defile u pratnji policije u 11.40. Defile se vozi kroz grad i obilaznom cestom do mjesta Guge gdje skrećemo prema mjestu starta koji se nalazi na početku makadamskog puta. Prvih 10 km uspona je siroki makadamski uspon i nakon toga dolazimo do platoa na kojem se nalazi feed zona s vodom. Iza feed zone se vozi također širokim putem koji je tehnički malo zahtjevniji. Na 14-om km dolazimo na pravac nakon kojeg slijedi spust u dolinu. Nakon toga dolazimo do ulaza u brezovačku šumu gdje će biti razdvajanje kategorija! Desno prema domu skreću kategoriju REKREACIJA i ŽENE te nakon 50-ak metara ulaze u cilj. Kategorije SPORT i E-BIKE nastavljaju ravno, prolaze kroz strmiji uspon kroz bukovu šumu te nastavljaju do posebnog cilja na visoravni zvanoj Duler na nadmorskoj visini od 1350 m.