Izmjene na stazi Perun

Datum objave: 29. 1. 2016.

Nastalo je nekoliko korekcija u izgledu staze pa vas molimo da obratite pozornost na opis staze:
Okupljanje sudionika veliki parking na ulazu u Podstranu, prijava sudionika u zgradi TZ Podstrana.

U 11.50 zajednički polazak pod pratnjom do starta utrke. Nakon starta prva tri km je širok put min. 3 metra kombinacija betona i makdama, uz lagani uspon. perun_2016_2Nakon toga slijedi nekoliko oštrih i kratkih uspona, od kojih je jedan sa zemljanom površinom dug 50 m sa prosječnim nagibom od 20 %.

Na 4. km izlazi se na lokalnu asfaltnu cestu koja će biti zatvorena za promet, ali ipak poštujte prometna pravila i držite se desne strane ceste. Na 5.km prolazi se kroz stari dio Gornje Podstrane te se ulazi kroz jedan kratki single track(uspon sa tri skale) u široki makdam koji vas prati sve do 10 km. Na 9 km nalazi se okrjepna stanica sa vodom.

OPREZ!!! na 10 km ulazi se na single track nizbrdo koji za podlogu ima kombinaciju kamenja i zemlje, poseban oprez za sve one koji nisu vični vožnji na takvom terenu,uz napomenu da propuste spretnije vozače ispred sebe. Na toj poziciji nalaziti će se dovoljan broj redara i znakova da vas upozore na opasnost. Nakon single tracka dolazi nam široka cesta u početku makadam potom asfaltna nizbrdica na koju vas molimo da pripazite na vašu brzinu jer nakon 200 m nizbrdice dolazi oštri zavoj, nakon kojeg opet ulazite na makadam i dolazite do cilja.

I na kraju još jedna napomena: staza je i fizički i tehnički zahtjevna, takvo nam je područje sve brda oko nas. Zato ako ne možete neki dio odvoziti siđite sa bicikla i gurajte, to je također sastavni dio ovog sporta.

Novi GPX preuzmite ovdje.