Konavoska pruga i dalje prometuje

Datum objave: 18. 12. 2016.

Danas, 18.12.2016 u organizaciji BK Konavle održano je V. kolo, uz sunčan dan na utrci je učestvovlao 113 vozača u sedam kategorija.
Staza, poznata prošlogodišnja uz neznatne izmjena. Dužina staze u muškoj kategoriji od 30,74 km tražila je cijelo vrijeme pažnju vozača. Prvi dio trase, poznata “štreka” koja se vozi nekih 7 km uz valovitu trasu kao posljedica uklonjenih pragova od pruge te krupni šakavac uzela je danak kod nekoliko vozača kojima su gume otkazale poslušnost. Nakom “štreke” dolazi prvi uspon do Radovčića i spust kroz prvi singl track “Puničin sokak”, gdje su vozači hvatali malo odmora i pripremu za plavu magistralu poviše pendže  te uspon uz Suvarevinu.

Ove godine trasa je malo ispeglana tako da su vododerine bile minimalne na usponu, druga polovica staze se nastavlja spustom do Bugovine gdje se kategorije Žene i U16 odvajaju u svoju trasu ukupne dužine 24,22 km, a ostale kategorije nastavljaju po dobrom makadamu do Čilipa i Masješa gdje je treći uspon na koji je vodeći dvojac došao s prednošću od nekih 5-6 minuta.

Od Masješa do Komaja vozačima je poteškoće zadavao “Lukšin” single track na kraju kojeg je spust do Komaja u kojima se vozačima ispriječio posljednji uspon na Vignje. Nagrada je došla nakon nekih 700 m uspona u vidu spusta na poznatu štreku i ponavljanje gradiva u vožnji po štreci. Finiš je, onima koji su imali snage, ove godine je bio slađi jer se nalazio na ravnom dijelu asfaltirane prometnice tako da su mogli dati sve od sebe.


Ukratko cijeli vikend svim vozačima od kojih su neki došli u petak i subotu pružio je vrhunsku stazu, koja je bila perfektno označena uz veliki broj volontera i iznimno povoljan smještaj u hotelu Adria, 4*, te zimski festival u Dubrovniku i nastup grupe Crvena jabuka.

BK Konavle je i ove godine učinio sve da dolazak u Dubrovnik bude priuštiv svim vozačima te organizacijski odradio utrku na visokoj razini.

Pobjednik utrke je Crnogorac Demir Mulić (Individual) u vremenu 01:17:40, a ostali pobjednici po kategorijama su:

Kategorija ŽENE

1. Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), 2. Nikolina Samirić (BK Aks), 3. Silvija Orlović (BK Aks)

Kategorija U16

1. Petar Bašić (BK Kamešnica), 2. Vijeko Fantina (BBK Orlov krug), 3. Luciano Brala (BK Faust Vrančić)

Kategorija 16-20

1.Filip Barać (BK Kairos), 2. Kristijan Budimir (BK Fortica), 3. Ivica Bašić (BK Kamešnica)

Kategorija 20-30

1.Demir Mulić (Individual), 2. Goran Cerović ( BK Pljevlja), 3. Stipe Palinić (BK NoSTress)

Kategorija 30 -40

1.Tonko Juras (BBK Orlov krug), 2. Jurica Rakić (BBK Orlov krug), 3. Goran Bošković (BK Konavle)

Kategorija 40-50

1. Ivica Mesarić (BBK Orlov krug), 2 . Zlatko Spahija (BBK Orlov krug), 3. Joško Fržop (BBK Orlov krug)

Kategorija 50+

1. Branko Miljković (BBK Orlov krug), 2. Dragan Peručić (BK Konavle), 3. Ante Saratlija (BBK Orlov krug)

Kompletne rezultate pogledajte na ovoj poveznici, a ukupni poredak lige u rubrici Natjecatelji.


Galerije fotografija:

Denis Peroš

Milan Balaban

Našimir Corneretto