MTB maraton “Rupe – Dubravice – Skradin”

Datum objave: 05. 9. 2017.

REKREATIVNI MTB MARATON ”RUPE – DUBRAVICE – SKRADIN”


Ove godine odlučili smo stazu utrke skratiti i postaviti u obrnutom smjeru odnosno sa ciljem u Skradinu. To smo napravili u dogovoru sa gradom Skradinom kako bi sudjelovali u obilježavanju Spomendana Rujanskog rata. Start utrke je u Rupama u 15.00 sati, a cilj je u Skradinu oko 16.30, proglešenje pobjednika, dodijela medalja na Trgu Male Gospe.
Molimo za razumijevanje i vidimo se na startu u Rupama!


R A S P I S

Datum održavanja: 23.09.2017.
Mjesto okupljanja: Rupe  –  Kod škole (gdje je do sada bio cilj)
Organizator: Biciklistički klub ”Faust Vrančić” Šibenik u suradnji sa udrugom ”Rupska zvona”
Za rekreativnu utrku vrijedi Rekreativni pravilnik HBS-a

Info:
Antonijo Erceg, mob: 091 254 26 76
Bojan Karanović, mob: 091 799 88 87
Ivica Zenić, mob: 091 158 69 03
Email: bkfaustvrancic@gmail.com
Facebook stranica

Vrsta rekreativne utrke:
Rekreativni Cross country marathon ( XCP )
Dužina staze za muškarce je 28 km
Dužina staze za žene je 28 km
od toga je 10 km asfalta i 18 km makadama i 580 metara penjanja

Pravo nastupa:
Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci.

Rekreativne kategorije:
– Sport (UCI licencirani biciklisti u kategorijama Elite, U23, Juniori, Sport, Veterani A i B,  i ostali aktivni biciklisti)
– Rekreativci (UCI licencirani biciklisti u kategorijama Rekreativac, Mlađi juniori, Veterani C i D, i ostali rekreativni biciklisti)
– Žene (jedinstvena kategorija)

Start rekreativne utrke:
Planirani start utrke je u 15:00h,u Rupama.

Prijave:
Sve prijave za utrku na – www.stoperica.live
Po registraciji na stranici, odaberite utrku i kategoriju u kojoj se želite natjecati, te se prijavite za utrku. Nakon uspješne prijave vaše ime će se pojaviti u popisu prijavljenih.

Podjela brojeva:
Preuzimanje brojeva od 13:00 – 14:30h na mjestu starta u Rupama uz startninu od 30,00 kuna. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja. Prijavljenim natjecateljima omogućeno je sljedeće: Okrepa vodom na stazi i cilju, ručak, medicinska pomoć.

Mjerenje vremena:
Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac.
Sudac rekreativne utrke: Kristijan Miletić, UCI ID: 100 284 441 21

Proglašenje pobjednika i ručak:
Nakon završetka rekreativne utrke organiziran je ručak i proglašenje pobjednika. Nagrade su plaketa za ukupnog pobjednika, medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije.

Nagrade:
Plaketa za ukupnog pobjednika, medalje za prva 3 plasirana iz svake kategorije.

Zona okrepe:
Organizator osigurava zonu na 11. km sa vodom.

Opći uvjeti:
Pratnja na rekreativnoj utrci je strogo zabranjena. Vozači startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu dgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen.
Maloljetne osobe mogu nastupiti uz potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi (koju moraju predati prilikom preuzimanja broja) u kojoj je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

Najbliža bolnica:
Opća bolnica Šibenik, Stjepana Radića 83, 22000 Šibenik,
Telefon: +385 (0)22 641 641

Parking:
Parking za natjecatelje će biti organiziran kod osnovne škole Skradin.

Opis staze:
Start je u Rupama kod osnovne škole, nakon starta krećemo se asfaltnom cestom u smjeru Ljubičića, skrećemo lijevo prema Ićevu te prije mjesta skrećemo lijevo i nastavljemo dalje asfaltom sve do Dubravica, nakon 11 kilometra u Dubravicama se skreće lijevo na makadamski put. Kad odvozimo 26 kilometara izlazimo na asfalt, te se spuštamo prema cilju u Skradin.

GPX datoteka


BICIKLIJADA

Sve one koji nemaju preveliku volju za utrkivanjem, a žele uživati u vožnji bicikla i biti dio ove utrke pozivamo na vožnju biciklijade od Skradina do Rupa. Na cilju u Rupama ih čeka topla okrijepa i osvježenje. Prijava sudionika je od 13.00 do 14.30 uz startninu od 10,00 kuna, a start  u 15.00 sa Skradinske rive ispred Trga kneza Domagoja.