Najava početka rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji

Datum objave: 16. 10. 2015.

Ovog vikenda započinje već tradicionalna rekreativna XC zimska liga u Dalmaciji, natjecanje i druženje svih zaljubenika u biciklizam na području Dalmacije, a i šire.

U Ligi je planirano oko 12 utrka, a organiziraju ih klubovi od Zadra do Dubrovnika.
Prvo kolo na rasporedu je u nedjelju, a organizira ga Biciklistički klub Aks iz Stankovaca.

aks_maraton_2014

Početak utrke je u 12.00 sati, a sve informacije o utrci možete pronaći na raspisu koji je objavljen i na službenim stranicama HBS-a.

Da napišemo par riječi o samom projektu Zimske lige koji je pokrenulo nekoliko zaljubljenika u bciklizam  prije par godina.
Glavna ideja ove lige bila je popularizacija brdskog biciklizma na području Dalmacije, kao i jedna vrsta treninga za sve one koji su nastupali na utrkama prvenstva i kupa Hrvatske. U početku se na takvim rekreativnim utrkama okupljalo oko 30-tak biciklista, a danas kroz ligu nastupa preko 500 rekreativaca i licenciranih natjecatelja.

Nakon par godina možemo reći da je projekt uspio i sama Liga je ove godine podignuta na jedan veći nivo te je usklađena s rekreativnim pravilnikom HBS-a. Liga je otvorenog  tipa, važnost lige prepoznali su i profesionalni sportaši drugih sportova te biciklisti iz stranih zemalja.

Koliki vizionari su bili začetnici ove ideje govori podatak da je biciklizam jedan od najbrže rastućih sportova prepoznat od šire zajednice, ali i Vlade RH te Hrvatske turističke zajednice koja je cikloturizam uvrstila u nacionalni razvoj strategije turizma do 2020. godine.

Mi, kao oganizatori zahvaljujemo svima koji pridonose razvoju ovakvih događanja, a sve Vas pozivamo ne samo na 1. kolo u Stankovce, već i na sva ostala druženja i natjecanja u organizaciji XC Zimske lige u Dalmacije.