Osvrt na III. kolo

Datum objave: 23. 11. 2015.

Proteklu nedjelju, unatoč varljivom vremenu, održano je III. kolo u Grebaštici pokraj Šibenika u organizaciji BK Fortica iz Šibenika pod pokroviteljstvom Bike shopa Iljadica-Rapo.

Tijekom petka i subote dok su organizatori vršili zadnje pripreme staze, najviše briga je zadavala vremenska prognoza i najava obilne kiše i zahlađenja. Kako su prognostičari i predvidjeli, subota je obilovala kišom, no nedjeljno jutro donijelo je sunce i ugodnu temperaturu, a brojni biciklisti i prijatelji brdskog biciklizma počeli su pristizati iz svih krajeva Dalmacije pa i šire. Startao je ukupno 151 natjecatelj u pet kategorija – U20, U30, U40, +40 i Žene, zajedničkim startom na kružnoj stazi duljine 24km ukupne visinske razlike 520m.
Kako dalmatinski klubovi imaju i podmlatke, u BK Fortica su odlučili napraviti i kraću dječju XC stazu u duljini od 8km u dvije kategorije U12 i U14, na kojoj je startalo 10 najmlađih natjecatelja.

Nekoliko kilometara nakon starta, dalmatinski biciklisti su se susreli za naše južne krajeve neuobičajenom podlogom; dubokim, ljepljivim blatom u duljini od 2km. U dubokom blatu i ostalim zahtjevnim elementima ove staze najbolje se snašao Vodičanin Marko Fržop, savladavši stazu u vremenu od 1:05:52 i pobjedivši  u kategoriji U40, dok je drugi u ukupnom poretku i pobjednik kategorije U30 bio mladi vozač BK Vlaji iz Sinja Roko Pavlinušić, te treći Joško Fržop iz BK Orlov Krug iz Vodica istovremeno i pobjednik kategorije +40.

U ženskoj kategoriji ponovo je najbrža bila Sabina Rzepka (BK Primošten) u vremenu 1:28:16, a u kategoriji U20 mladi i perspektivni Mate Miletić, vozač BK Aks iz Stankovaca s vremenom 1:16:38.

Na kraćoj, dječjoj stazi u kategoriji do 14 godina pobjedio je Stipe Latin iz BK Orlov krug, a u kategoriji do 12 godina Josip Juras iz BK Fortica. Kod djevojčica su titulu pobjednice ponijele Nataša Ninić iz BK Faust Vrančić do 14 godina i Sara Slugan u kategoriji do 12 godina.

Nakon utrke domaćini su organizirali tradicionalno druženje i ručak.
Dalmatinska zimska liga se nastavlja i vidimo se u 4. kolu u Konavlima!

Galerije fotografija pogledajte ovdje:

Milan Balaban   BK Aks   Zvonimir Goreta   Primošten Plus