Vučjom stazom jurile stotine natjecatelja

Datum objave: 22. 1. 2017.

Mladi  klub BK Kamešnica upustio se u zahtjevnu organizaciju XCO utrke od 4 kruga po 5 km i u tome je u potpunosti uspio. Prije samog starta organizator a i svi natjecatelji gledali su put staze u nevjerici i sa pomalo straha jer je na stazi bilo dosta leda i blata ali već nakon treninga pokazalo se da su domaćini odradili izvrstan posao i stazu kvalitetno pripremili čak i za takve uvjete.

Dobro označena staza sa dosta redara doprinijelo je da se vozači oslobode straha i uživaju u nesvakidašnjim uvjetima utrke. Start i feed zona je iz samoga centra Otoka pored osnovne škole ali već od tu kreće prava borba sa ledenim terenom i pozicioniranje pred izazovnije segmente. Iza toga organizator je provukao stazu zabavnim blatnim poljima i makadamima koji su bili idealan uvod u najduži uspon na kojem se nastavljalo hrvanje sa blatom i ledom.

Potom su se izmjenjivali strmi kratki usponi i uski vijugavi spustevi. Nakon što su vozači savladali sve te prepreke čekala ih je nagrada pred ciljnu ravninu u obliku  zabavnog šumskog singletrack-a koji je bio jedan od rijetkih suhih dijelova staze. Još jedna stvar se isticala a to su mnogobrojni navijači koji su pratili utrku na svim zanimljivim dijelovima staze.

Prostor osnovne škole se pokazao izuzetno zahvalno rješenje pa su svi natjecatelji imali tuševe i garderobu na raspolaganje te parking za automobile odmah uz prijave i start utrke.

Domaćini su još jednom po završetku utrke odlučili napraviti događaj nezaboravnim za sve natjecatelje pa su organizirali ručak sa više sljedova hrane i pića. Tu je ujedno bilo i proglašenje najbržih po kategorijama ali i najstarijeg i najmlađeg natjecatelja. Rezime svega je da ovakvom stazom, organizacijom i logistikom ne bi se posramili utrkom za mtb XCO prvenstvo Hrvatske.

Sudjelovalo je ukupno 123 natjecatelja, ukupni pobjednik utrke je stari lisac Ivica Mesarić (BBK Orlov krug) sa vremenom 1:04:49, a  pobjednici po kategorijama su:

Kategorija ŽENE

1. Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), 2. Nikolina Samirić (BK Aks), 1. Maja Ljuba Ena (BK Faust Vrančić)
Kategorija U16

1. Petar Bašić (BK Kamešnica), 2. Bruno Paškalin (BK Fortica), 3. Matija Orlović (BK Aks)
Kategorija 16-20

1. Filip Barać (BK Kairos), 2. Kristijan Budimir (BK Fortica), 3. Ivan Deronja (BK Livno)
Kategorija 20-30

1. Carlo Petković (BBK Orlov kurg), 2. Haris Puškar (BK Cazin), 3. Ivan Radaković (BK Faust Vrančić)

Kategorija 30-40

1. Tonko Juras (BBK Orlov krug), 2. Irvin Hušić (BK Cazin), 3. Dalibor Talajić (BK Metković)

Kategorija 40-50

1. Ivica Mesarić (BBK Orlov krug), 2.  Jorgen Huybrechts (BK Kairos), 3. Ivica Cvitković (BK Vlaji Sinj)

Kategorija 50+

1. Ante Saratlija (BBK Orlov krug), 2. Dragan Peručić (BK Konavle), 3. Goran Vučica (BBK Faros)

Kompletni rezultati utrke – ovdje.


Galerije fotografija:

Denis Peroš

Zoran Ajducic